Teksten schrijven is op zoek gaan naar de link

 

Geen inspirerende tekst zonder goed gesprek en gedegen research. Dat is ook wat het schrijven zo leuk maakt. Eerst eens flink onderzoeken, de essentie boven water krijgen en de link met de lezer vinden. En dan lekker een mooi verhaal ervan maken.

 

Onduidelijke teksten of saaie artikelen zijn niet fijn voor de lezer, want zelfs na veel inspanning ontgaat hem de clou. Ook niet fijn voor de opdrachtgever, want zijn boodschap komt niet aan bij die lezer. Zonde van de tijd, de inspanning en het geld. 

Ik vertaal uw boodschap in een creatief en eerlijk concept en kies vervolgens een logische opbouw en een inspirerende rode draad. Het taalgebruik is aangepast en overtuigend. Ontdaan van overbodige franje. Helder dus.

 

 

Teksten herschrijven - een goed gevoel stimuleert om door te lezen

 

Hè, hè, de tekst is af, maar echt heel tevreden bent u eigenlijk niet.

Dat overkomt velen. Terwijl we toch allemaal wel weten waar de lezer uiteindelijk voor valt: een heldere structuur, zinnen die lekker lopen en een correct, verzorgd en verrassend taalgebruik.

Kwestie van emoties. Een goed gevoel stimuleert om door te lezen. Slaat de balans uit naar de andere kant, dan haakt de lezer af. 

 

Mail mij uw eigen tekst. En communiceer over doelgroep, doel en medium. Kleine en grote wijzigingen kunnen een pittig effect hebben.

 

 

Eindredactie - de laatste ronde

 

Iedere tekst kent een laatste ronde: de eindredactie. Nu wordt de publiciteitswaarde voor de laatste keer getoetst. Aandacht dus voor de punten en de komma's, voor leesbaarheid, volledigheid, stijl, spelling en taalgebruik. Zal de doelgroep zich voldoende herkennen in de tekst? Er worden nieuwe indelingen gemaakt, tekstdelen herschreven, verrassende koppen bedacht en overtuigende intro's geschreven.